Japan!

Hej! bara för att jag är JRock knäpp idag ska jag tjata om hur mycket jag längtar till Myv konserten!
Jag har fixat en mängd jrock låtar nu, större delen besår av Gackt. Det är låtar som var lite svårare att få tag på. Men även live framträdanden med S.K.I.N, där både Gackt och Miyavi är med.
En annan del av det jag fixade var låtar med Hide (uttalas Hi-dé), som tragiskt avled 1998. Ett citat ur Wikipedia:

"Hideto Matsumoto dog den 2 maj 1998. Efter en natts hårt festande, hittades han hängande från ett dörrhantag med en handduk i sin lägenhet i Tokyo.
Hans död var mycket upprörande. Många fans försökte även de begå självmord, två lyckades. Av de 60 000 människor som var på hans begravning så togs 60 stycken till sjukhus, och 200 behövde medicinsk vård.
Senare den månaden släpptes singeln "Pink spider", och den hamnade längst upp på Oricon-listan. Den hamnade också på MTV Video Music Award i kategorin "Japan Viewers Choice". 
Det släpptes också två andra singlar, "Ever free" och "Rocket dive". Även de sålde väldigt bra. 

Amerikanska journalisten Neil Strauss kommenterade detta som, "In just a few weeks, pop culture in Japan had gone from mourning Hide's death to consuming it." Eftersom det inte fanns något självmordsbrev så tror många att det var en olyckshändelse. Hide kan också ha gjort övningar mot att lindra rygg och nack-besvär som många gitarrister lider av. Zilchs basist, Paul Raven, berättade att hide var mycket stressad under tiden då de jobbade på albumet "Ja Zoo". De hann endast spela in tre av låtarna. Zilch fortsatte att spela ett antal år, men de nådde aldrig så högt. Men en av deras låtar är med på soundtracket till Heavy Metal 2000."

Man vet alltså inte om hans död var avsiktlig eller om det var en misslyckad ryggtränings session.
Tragiskt och sorgligt är det iallafall!
Han var även känd för sitt fina rosa hår♥
image230image229

R.I.P Hide ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0